ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Επιστήμονες διεθνούς κύρους στο συμπόσιο για τη “Βιομηχανική Κληρονομιά” στις 11-12 Μαρτίου

Καταξιωμένοι επιστήμονες από το εξωτερικό και από τη χώρα μας συμμετέχουν στο διήμερο διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Η Βιομηχανική κληρονομιά ως μοχλός Βιώσιμης Ανάπτυξης: Η περίπτωση της ΛΙΠΤΟΛ», που διοργανώνουν ο Δήμος Εορδαίας και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για «μια εκδήλωση υψηλού επιστημονικού επιπέδου», ανέφερε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εργασιών του συμποσίου. Χαρακτήρισε τη διοργάνωση σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας, καθώς το θέμα του συμποσίου απασχολεί το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη της περιοχής- μετά και τη διένεξη μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Εορδαίας για την κατεδάφιση κτηρίων του βιομηχανικού συγκροτήματος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερα, που όπως είπε, χρέος του δήμου είναι να σχεδιάσει την ανάπτυξη της περιοχής, που στηρίζεται στο λιγνίτη, αξιοποιώντας και το συγκριτικό της πλεονέκτημα, τη βιομηχανική της κληρονομιά, δημιουργώντας ένα νέο προϊόν, τον βιομηχανικό τουρισμό, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Ζαμανίδης απηύθυνε επίσης κάλεσμα στους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συμποσίου αυτού, προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα από τους πλέον αρμόδιους για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν τα βιομηχανικά μνημεία της περιοχή μας, μέσα και από την εμπειρία άλλων αντίστοιχων περιοχών της Ευρώπης.

Ενημέρωσε επίσης ότι αν και κλήθηκε να παραστεί ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης και να ανοίξει τις εργασίες του συμποσίου, δεν θα καταφέρει να παραστεί.

Scroll to top