Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ για το ξεπούλημα της ΔΕΗ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες – Συμβολική κατάληψη ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην Περιφέρεια

Τύπος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25 Απριλίου στο Σύνταγμα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Κυριακής 22 Απριλίου, καθώς και ένα ευρύτερο πρόγραμμα αντίδρασης, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Παρασκευή 20 Απριλίου και θα συζητηθεί μέχρι τη Δευτέρα, ενώ στην ολομέλεια θα εισαχθεί την Τρίτη 24 Απριλίου και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την  Τετάρτη 25 τρέχοντος, οπότε θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία. Το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ και κυρίως η κορύφωσή τους, λαμβάνει υπόψη τις ανωτέρω ημερομηνίες.

Στο μεταξύ, από τα κατά τόπους σωματεία ξεκίνησαν καταλήψεις και στάσεις εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα στα ενεργειακά κέντρα Μεγαλόπολης και Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, στις 7 το πρωί της Δευτέρας ο «Σπάρτακος» προχώρησε σε συμβολική δίωρη κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και είχε συναντήσεις με τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Βασίλη Μιχελάκη, καθώς και με τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίησε παρέμβαση στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στην πρώην νομαρχία Κοζάνης. Το ίδιο σωματείο με κατάληψη της εισόδου της αίθουσας «Φίλιππος» ματαίωσε πολιτική εκδήλωση του βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ντζιμάνη, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με την απόφαση του δ.σ. της ΓΕΝΟΠ, η ομοσπονδία προχωρά σε εκστρατεία ενημέρωσης για τις θέσεις της ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και για το αγωνιστικό πρόγραμμα των κινητοποιήσεων με συνεντεύξεις Τύπου την Τρίτη 17 Απριλίου στη Μεγαλόπολη, την Τετάρτη στη Δυτική Μακεδονία και την Πέμπτη στην Αθήνα. Εκτός από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25 Απριλίου στο Σύνταγμα και την έναρξη των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από Κυριακή 22 Απριλίου, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφάσισε:

Το πρωί της Παρασκευής 3ωρη στάση εργασίας 7-10 και το πρώτο 3ωρο κάθε βάρδιας, με παράλληλη κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη. Επίσης, αποφάσισε περιφερειακές καταλήψεις σε Μεγαλόπολη και Δυτική Μακεδονία σε συνεργασία με τα κατά τόπους σωματεία.

Στο μεταξύ, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ, η οποία επισημαίνει: «Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον καλόπιστο πως η ΔΕΗ η μεγαλύτερη βιομηχανία των Βαλκανίων, η επιχείρηση του ελληνικού λαού όπως συνηθίζουμε να λέμε, βρίσκεται ένα βήμα πριν την ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ με τις γνωστές νεομνημονιακές αριστερόστροφες «fast track» διαδικασίες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ μετά από τρία χρόνια είναι μοιραίες και καθοριστικές…

Ο ενεργειακός γίγαντας της Νοτιανατολικής Μεσογείου ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ με μια σειρά από στοχευμένες κινήσεις που στόχο είχαν να έρθουμε στην σημερινή σχεδόν μη αναστρέψιμη κατάσταση. Δηλαδή στην εκποίηση του Εθνικού πλούτου που λέγεται λιγνίτης και την αναίμακτη και ΔΩΡΕΑΝ εκχώρηση του στους ιδιώτες ανταγωνιστές της.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΛΗΜΑ του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της ΔΕΗ θα καταγραφεί ιστορικά, ως ακόμα ένα «ανδραγάθημα» της «Ελληνικής Τρόικας» των Τσίπρα, Σταθάκη και Παναγιωτάκη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χωρίς εσωστρέφεια και δεύτερες σκέψεις ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ και θα αποτρέψουμε το «fast track» ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της «νεοφιλελεύθερης αριστεράς» των Τσίπρα-Σταθάκη-Παναγιωτάκη!!!».

 

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας

Scroll to top